Opiskelijat kesätyössä

1.6.2017

OPISKELIJAT KESÄTÖISSÄ HUOMIO!!

Olethan tehyn opiskelijajäsen? Siitä on sinulle monenlaista hyötyä (katso tarkemmin www.tehy.fi sivusto). Jos olet jo opiskelijajäsen, muistathan että Tehy maksaa työttömyyskassan jäsenyytesi mutta tehtäväksesi jää aktivoida jäsenyys heti kun olet opiskelusi aikana työsuhteessa. Katso alta ohjeet ja toimi sen mukaisesti niin kerrytät tulevaisuutta varten työssäolopäiviä mahdollista päivärahaa varten.

Mistä päivästä työttömyyskassan jäsenyys alkaa?

Jäsenyytesi työttömyyskassassa voi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapui kassalle, jos olet tuona päivänä ollut työssä.

Jos et ole ollut töissä hakiessasi jäsenyyttä, muistathan ilmoittaa työttömyyskassalle ensimmäisen työpäivän, jolloin olet ollut työttömyyskassaan liittymisen jälkeen työssä.

Työn ei tarvitse olla terveydenhuoltoalan työtä, vaan yhdenkin päivän palkkatyö millä tahansa alalla kelpaa työttömyyskassan jäsenyyden aktivoimiseksi.

Ilmoituksen voit tehdä vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen tyottomyyskassa@tehy.fi. Ilmoita sähköpostissa

  • nimesi

  • syntymäaikasi tai jäsennumerosi

  • ensimmäinen työpäiväsi

  • työnantajasi nimi.

Kun jäsenyytesi työttömyyskassassa on aktivoitu, lähetämme sinulle kirjeen.

Pitääkö kaikista töistä ilmoittaa?

Jäsenyyden aktivoinnin jälkeen sinun ei tarvitse ilmoittaa kassalle tekemistäsi töistä lainkaan. Työttömyyskassa ei seuraa eikä päivitä työhistoriatietojasi, joten niitä ei tarvitse ilmoittaa kassalle.

Työttömyyskassa tarvitsee työssäolotietojasi vasta, jos jäät työttömäksi ja haet työttömyyspäivärahaa kassasta. Tämän vuoksi on tärkeää, että säilytät kaikki työskentelyjaksoja koskevat todistukset itselläsi.

Todistukset, jotka sinun kannattaa säilyttää aina

  • työsopimukset

  • työtodistukset

  • selvitykset palkasta (palkkatodistus ja palkkalaskelmat).

Jos jäät työttömäksi, sinun pitää liittää todistusten kopiot työttömyyspäivärahahakemukseesi. Oikeutesi työttömyyspäivärahaan tutkitaan siis vasta päivärahahakemukseen liittämiesi selvitysten perusteella.

 

 

Tarvittaessa sinua neuvoo työpaikallasi Tehy Selänteen alueluottamusmiehet ja pääluottamusmies. Yhteystiedot löytyvät työpaikkasi ilmoitustaululta tai

http://ao716.tehy.fi sivustolta