Joulukuun ammattiosastotiedote

15.12.2020

7.12.2020

JOULUKUUN AMMATTIOSASTO TIEDOTE TEHY SELÄNNE

 

Ammattiosastomme hallitus päätti vielä ilahduttaa jäseniään kinkkuarpajaisilla. Arvomme 3 kpl kotimaisia (n. 6-7kg:n ) juhlakinkkuja. Arvonta tapahtuu niin, että arvotaan yksi kinkku / yhden Selännepaikkakunnan jäsenten kesken. Arpajaisiin osallistutaan ammattiosaston nettisivuilla.

Ilmoittaudu arvontaa ao nettisivuilla https://ao716.tehy.fi osoitteessa. Täytä sivustolla arvontakohdassa tietosi: Nimi, meiliosoite, puhelinnumero ja paikkakunta jonka arvontaan osallistut. Kinkut arvotaan siten, että arvonnasta laitetaan suoralähetys video Tehy Selänteen facebooksivuille 16.12.20 klo 15 ja ilmoitetaan erikseen voittaneille. Arvontatilanteessa ei mainita voittajasta kuin etunimi ja paikkakuntatieto.

Joulunaika lähestyy ja korona tilanne on Pohjois-Pohjanmaalla pahentunut. Tilanne saattaa myös lisätä joululistoilla henkilöstön tarvetta sairasloma ym. sijaisuuksiin. Työnantaja vastaa henkilöstöresurssin riittävyydestä yksiköissä. Ylityö on aina vapaaehtoista ja siihen tarvitsee työntekijän suostumuksen. Tilanteissa jossa työntekijä on jo työvuorossa, ei häntä voi yksipuolisesti määrätä jatkamaan työvuoroa vaikka seuraavasta vuorosta puuttuisikin työntekijä. Jokainen itse päättää joustamisestaan haluaako tai/ja voiko sitä tehdä.

Hälytysrahan osalta ei työnantajalla ollut halua neuvotella parempia ehtoja joulun ajaksi joten voimassa olevalla hälytysrahasopimuksella mennään. Arkena hälytysraha on 40 eur. ja arkipyhänä (jouluaatto, 1. ja 2. joulupäivä, uudenvuodenpäivä, loppiainen) 50 eur. Hälytysrahasopimuksen kriteerien mukaisesti, äkillisestä ylipitkästä vuorosta saa myös hälytysrahan sekä ylityökorvauksen jos ko tunnit jakson loputtua muodostuvat ylityöksi. Ylityökorvauksen maksamisen aikana tai rahana on työnantajan päätettävissä, kuitenkin aikakorvauskin on jakson päättymisen jälkeen 50% 18h:n asti ja sen jälkeen 100% (jaksotyössä). Jos ylityöhön sinua kysytään, kannattaa varmistaa jo siinä vaiheessa kummalla tavalla korvaus hoidetaan, aikana vai rahana ja sitten jokainen itse päättää lähteekö niillä ehdoilla ylityötä tekemään.

 

Tehy Selänteen ammattiosaston hallitus toivottaa rauhallista Joulunaikaa kaikille ja onnea kinkkuarvontaan!