Ao-tiedote joulukuu 2022

20.12.2022

Tiedote Tehy Selänne joulukuu 2022!

 

Marraskuun sääntömääräisessä syyskokouksessa valittiin Tehy Selänteen ammattiosastolle uusi hallitus seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Puheenjohtajana jatkaa Hanna-Reetta Majava ja hallituksessa on kahdeksan varsinaista ja kahdeksan yleisvarajäsentä, hienosti jokaisesta Selänteen alueen kunnasta. Yhteystiedot tulevat ammattiosaston nettisivuille tammikuun aikana.

 

Luottamusmieskausi jatkuu vielä 2023 vuoden. Pohteen osalta luottamusmiesjärjestelmästä vielä neuvotellaan mutta alkuvuosi jatkuu entisin kuvioin. Jäsenten asioita hoitavat plm Nina Pulkkinen,(varaplm Kirsi Kärkkäinen), Pyhäjärven aluelm Taina Kankaanpää, Haapajärven aluelm Suvi Kopola ja uutena aloittaa Reisjärven jäsenten asioita hoitava Minna Viljamäki. Minna valittiin joulukuun alussa täydennysvaallilla, yhden lm:n jäätyä ansaitulle vapaalleen. Toistaiseksi Reisjärven asioissa voi edelleen olla yhteyksissä myös pääluottamusmieheen.

Varhaiskasvatuksen jäsenet ovat edelleen myös Tehy Selänteen ammattiosaston jäseniä, vaikka työnantaja on kunta/kaupunki. Rohkeasti mukaan tapahtumiin ja toimintaan. Edunvalvonnallisissa asioissa yhteys oman kunnan alueen Selänteen luottamusmieheen- katsomme sitten kuka asiaasi hoitaa. Ammattiosaston puheenjohtajalla on Tehyn sääntöjen mukaan neuvotteluoikeus kunnissa/kaupungeissa mutta hyvässä yhteistyössä kuntien kanssa on myös Selänteen lm:t voineet osallistua tarvittaessa neuvotteluihin.

Pohteen aluehallituksen esityslistalla on tänään 20.12.22 kolme neuvottelutulosta hyväksyttäväksi paikallisista sopimuksista. Pohteen työaikapankkisopimus, 11h vuorokausilevon alitus mahdollisuus sekä suunniteltu ns. ylipitkä vuorosopimus. Kaksi viimeistä ovat pääosin samansisältöiset kuin Selänteen aiemmat vastaavat sopimukset. Työaikapankkia Selänteellä ei ole ollut aiemmin. Kaikkien näiden sopimusten hyödyntäminen on täysin vapaaehtoista ja edellyttää työntekijän suostumuksen käyttöönotossa. Sopimusten osalta on tulossa vuodenalussa jäsenilta. Hälytysrahasopimus on vielä neuvotteluvaiheessa. Työnantaja tiedottaa 1.1.23 jälkeen noudatettavasta hälytysrahasopimuksesta, jos neuvottelutulokseen ei sitä ennen päästä.

Pääluottamusmiehen tavoittaa 1.1.2023 alkaen nina.pulkkinen@pohde.fi osoitteesta sekä entisestä puhelinnumerosta 044-4456 632

AKTIVOI KÄYTTÖÖN POHDE TUNNUKSESI JA TARKISTA PALKKATIETOJESI OIKEELLISUUS SEKÄ TILINUMEROSI HESSUSTA. Näin vähennät omalta osaltasi riskiä palkkavirheisiin tammikuun palkanmaksun osalta.

Tarkista myös Tehyn jäsensivuilta tai sovelluksesta, että sähköpostiosoitteesi on oikea. Jos palkassasi on tammikuussa virheitä toimi ohjeen mukaan, joka löytyy allaolevasta linkistä. Linkissä myös ohjeet miten toimia nyt ennen siirtymistä eli mitä tietoja sinulla on hyvä olla tallessa itselläsi.

https://www.tehy.fi/fi/tyoelamaopas/hyvinvointialueille-siirtyminen/hyvinvointialueelle-siirtyvan-tyontekijan-muistilista

 

”Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista”.

Jaksamista muutoksen äärelle kaikille ja rauhallista Joulua niin töissä kuin vapaalla sitä viettäville.

T: Tehy Selänteen ”vanha” hallitus ja luottamusmiehet